Hoe werkt het  - MotorTjalk Vrouwe Elisabeth? 

Bedankt voor uw belangstelling voor het huren van de tjalk. De boot biedt u volop ruimte en comfort. Zeker als het weer meezit, krijgt u een onvergetelijke vakantie.
Voor iedereen
Een vaarbewijs is niet verplicht voor de boot. Wel is ervaring van een van de opvarenden vereist, maar voordat u er alleen voor gezet wordt, krijgt u uitgebreide instructie en eventueel een proefvaart. Zolang u rustig vaart en geen "woelige wateren" opzoekt, moet het varen lukken.
Kwaliteit
De boot wordt jaarlijks onderhouden en is tip-top in orde. Mocht u onverhoopt toch met   storingen kampen: geen nood, wij zijn altijd telefonisch bereikbaar en u heeft uw huis bij u. Als een storing niet tijdig opgelost is krijgt voor u de dagen dat u niet kunt varen uw geld terug (zie ook de voorwaarden).
 
Verzekering
De boot is all-risk verzekerd. Er geldt wel een eigen risico van € 454,--, maar we gaan ervan uit dat u schadevrij vaart. Behoud hiervoor altijd uw kalmte en manoeuvreer rustig. Let ook op brughoogtes en breedtes die op de kaart vermeld staan en neem geen risico’s.

Bijna alles aan boord
Zelf gaan we ook altijd met de boot op vakantie en hebben een complete inventaris. U kunt ook een bijboot bijhuren. Het enige wat u zelf mee moet nemen is keuken- en handdoeken en dekens of slaapzakken.

Reservering                                                                                                            


  1. Overleg met ons, bij voorkeur telefonisch, per fax of per E-mail over de gewenste periode. U kunt ook het reserveringsformulier invullen.
  2. Daarna ontvangt u van ons een beschrijving (deel A) en een huurcontract in tweevoud (deel B), compleet met eerlijke voorwaarden (Deel C). Op het huurcontract staan al onze afspraken vermeld. Dit contract verwachten we zo spoedig mogelijk terug, compleet ingevuld en ondertekend, tezamen met een kopie van twee legitimatie bewijzen .
  3. Op het huurcontract zijn de betaalmogelijkheden aangegeven. De huursom dient in twee gelijke termijnen te worden voldaan.
  4. Als we het contract en de eerste termijn van de huursom ontvangen is de reservering definitief en is het wachten op de afvaart !
  5. Bij de afvaart wordt alles even nagekeken en gecontroleerd.
  6. Bij de terugkomst, u hopelijk tropisch gebruind, wordt alles nogmaals gecontroleerd en als alles in orde is bevonden ontvangt u de waarborgsom terug.

Route naar de boot

De boot ligt in de Flevopolde tegenover Harderwijk in de HMS jachthaven. Vanaf de A28 neemt u afslag Harderwijk (niet Harderwijk-West) en volgt richting Lelystad. Als u het onder het aquaduct doorrijdt en Veluwemeer oversteekt, gaat u bij de rotonde rechtsaf richting Dronten.  Direct daarna eerste weg rechts en het haventerrein oprijden.
 

Adres voor de routeplanner; Holland Marine Service, Harderhaven 40 3898 LN Zeewolde, (bij Harderwijk)

De tjalk ligt vooraan in de haven.

Vooraf kijken
Als u vooraf een kijkje wilt nemen bij de boot, kunt u het beste even vooraf bellen of de boot in de haven ligt.

Parkeren
Buiten het haventerrein kunt u de auto vrij parkeren.

Vragen         
Alles kan natuurlijk niet op papier gezet wordt en u zult wellicht nog vragen hebben. Bijvoorbeeld over andere huurperiodes of mogelijke vaarroutes. U kunt ons hier altijd over bellen (behalve zondags).
We wensen dat we beide goede herinneringen aan uw huurperiode overhouden en u een volgende keer weer de boot aan te kunnen bieden!

Prettige vakantie !!