Hoe werkt het - Motorkruiser Panta Rhei ? 

Bedankt voor uw belangstelling voor het huren van de motorkruiser. De naam  Panta Rhei staat voor: "Alles stroomt". En u kunt met de boot in alle rust alle stromen verkennen. De boot biedt u volop ruimte en comfort. Zeker als het weer meezit, krijgt u een onvergetelijke vakantie.
Zuid-Holland
De vaart begint in het fraaie Bodegraven. Van hieruit kunt u naar de Hollandse plassen als Braassem, Westeinder en Kaag. U kunt naar Leiden, Katwijk aan Zee, en als u een langere periode wegwilt, naar Loostdrecht, de Randmeren en Friesland, of naar Amsterdam en het IJ.
Het vaargebied zijn alle Nederlandse binnenwateren m.u.v. de grote rivieren, IJsselmeer, Waddenzee en Zeeuwse wateren.
 
Voor iedereen
Een vaarbewijs is niet verplicht voor de boot. Wel is ervaring van een van de opvarenden vereist, maar voordat u er alleen voor gezet wordt, krijgt u uitgebreide instructie en eventueel een proefvaart. Zolang u rustig vaart en geen "woelige wateren" opzoekt, moet het varen lukken.
Kwaliteit
De boot wordt jaarlijks onderhouden en is tip-top in orde. Mocht u onverhoopt toch met storingen kampen: geen nood, wij zijn altijd telefonisch bereikbaar en u heeft uw huis bij u. Als een storing niet tijdig opgelost is krijgt voor u de dagen dat u niet kunt varen uw geld terug (zie ook de voorwaarden).
Verzekering
De boot is all-risk verzekerd. Er geldt wel een eigen risico van € 454,--, maar we gaan ervan uit dat u schadevrij vaart. Behoud hiervoor altijd uw kalmte en manoeuvreer rustig. Let ook op brughoogtes en breedtes die op de kaart vermeld staan en neem geen risico’s.

Bijna alles aan boord
Zelf gaan we ook altijd met de boot op vakantie en hebben een complete inventaris. Het enige wat u zelf mee moet nemen is keuken- en handdoeken en dekens of slaapzakken.

Reservering

  1. Overleg met ons, telefonisch, of per E-mail over de gewenste periode. U kunt ook het reserveringsformulier invullen.
  2. Daarna ontvangt u van ons een beschrijving (deel A) en een huurcontract in tweevoud (deel B), compleet met eerlijke voorwaarden (Deel C). Op het huurcontract staan al onze afspraken vermeld. Dit contract verwachten we zo spoedig mogelijk terug, compleet ingevuld en ondertekend, tezamen met een kopie van twee legitimatie bewijzen .
  3. Op het huurcontract zijn de betaalmogelijkheden aangegeven. De huursom dient in twee gelijke termijnen te worden voldaan.
  4. Als we het contract en de eerste termijn van de huursom ontvangen is de reservering definitief en is het wachten op de afvaart !
  5. Bij de afvaart wordt alles even nagekeken en gecontroleerd.
  6. Bij de terugkomst, u hopelijk tropisch gebruind, wordt alles nogmaals gecontroleerd en als alles in orde is bevonden ontvangt u de waarborgsom terug.

 

Route naar de boot
De boot ligt in de Oude Rijn in Bodegraven, de Dammekant. Watersportvereniging Den Ouden Rhijn.

Vanaf de A12 neemt u afslag Bodegraven, volg daarna richting Alphen a/d Rijn (N11) en neem niet afslag “Bodegraven” maar neem afslag “Bodegraven – centrum / Zwammerdam. Vanuit Alphen a/d Rijn neemt u vanaf de N11 dezelfde afslag. U komt dan op een rotonde, hier gaat u linkssaf (3/4 ). U rijdt dan op de Dammakant; eerst weg gaat u naar rechts en direct weer rechts (u rijd “terug” naar de brug op de ventweg). Letop; deze weg is slecht te snel, en is direct na de rotonde. De boot ligt aan het einde van deze weg, bij de brug, op plaats 20. Hier kunt u de auto direct naast de boot gratis parkeren.

Kies als bestemming in de routeplanner, Dammekant 1, Bodegraven.

 De boot ligt op plaats 20 (nummer staat op de aanmeerpaal). Verzoeke de boot bij deze ligplaats  aan te meren. De voor- en achterkant van de ligplaats zijn gemarkeerd door een zwarte steen en gele streep.

Detailkaart


Vooraf kijken
Als u vooraf een kijkje wilt nemen bij de boot, kunt u het beste even vooraf bellen of de boot in de haven ligt.

Parkeren
De auto kan gratis geparkeerd worden op een parkeerplaats bij de boot.

Vragen         
Alles kan natuurlijk niet op papier gezet wordt en u zult wellicht nog vragen hebben. Bijvoorbeeld over andere huurperiodes of mogelijke vaarroutes. U kunt ons hier altijd over bellen (behalve zondags).
We wensen dat we beide goede herinneringen aan uw huurperiode overhouden en u een volgende keer weer de boot aan te kunnen bieden!

Prettige vakantie !!